Als wij van Verrijk je dag! zoeken naar nieuw gratis lesmateriaal, komen we al drie jaar bovenaan in Google steeds reclame tegen voor ‘De week van het geld’. Als we even verder kijken, blijkt dat dit wordt aangeboden door ‘Wijzer in geldzaken’, wat dan weer een initiatief is van het Ministerie van financiën. Het lesmateriaal is bedoeld om kinderen te leren omgaan met geld.

Omgaan met geld is natuurlijk belangrijk. In déze Week van het geld (27-31 maart) willen wij onze jonge nieuwe wereldburgers ook graag kennis laten maken met een andere kant van de medaille: geld verdienen, geld verdelen, geld uitgeven, en vooral: gratis geld. Misschien heeft u daar nog nooit van gehoord. Het boek dat het u het beste uit kan leggen is helaas niet gratis (maar wel bij de bieb te vinden): Gratis geld voor iedereen. De schrijver, Rutger Bregman, legt het hier in een (Engelstalige) TEDtalk uit.

Let op: het gaat hier niet om een verkiezingspraatje. Wij van Verrijk je dag! willen geen reclame maken, maar vooral ideeën verspreiden. En wij hebben ontdekt dat deze informatie maar nauwelijks te vinden is in de economie- of geschiedenislessen van vandaag. Terwijl het idee niet nieuw is. Integendeel.

Wilt u meer weten? Kijk dan bijvoorbeeld eens hier:
Een recensie van het boek op Genoeg.nl
De langere (Nederlandstalige) versie van Gratis geld voor iedereen (Studium Generale)
Nog een lezing van Rutger Bregman over gratis geld: Dus ik ben (Human)
VPRO Tegenlicht over Gratis geld
Basisinkomen: een nieuw mensenrecht (Vlaams gesproken)
Basic income: a new human right (Engels gesproken)

Lesidee 225: Gratis geld
Getagd op: