We zetten elke week minstens één nieuw lesidee voor je klaar. Dat kan een werkblad zijn, een project, een lied, een spel, een e-boek, een leerplan, een filmpje, een luisterboek, een hele cursus of een andere gratis verrassing. Je zult versteld staan van de hoeveelheid en de kwaliteit van de lesideeën die we je te bieden hebben.

De meeste van deze lesideeën hebben we zelf ergens op het internet gevonden. Wat we belangrijk vinden is dat het materiaal toegankelijk is voor leerlingen, er goed verzorgd uitziet, bruikbaar is voor verschillende doelgroepen, maar vooral: dat het helemaal gratis is en meteen gedownload kan worden. Gemak dient de mens tenslotte! Vooralsnog kiezen we voor Nederlandstalig materiaal, al zullen we zo nu en dan ook verwijzen naar anderstalige lessen.
Onze lesideeën zijn bedoeld voor gebruik op school of thuis, voor iedereen die iets wil leren. Het kan geschikt zijn als verrijkingsstof voor begaafde kinderen, als afwisseling voor leerlingen die (nog) vooral met basisvaardigheden bezig zijn, als normale leerstof in het kader van thuisonderwijs of ervaringsgericht onderwijs. Kortom: gewoon een boel leuke dingen voor de (jonge) lerende mens. Want geef nou toe… van deze ideeën wordt zelfs een volwassene weer gemotiveerd om te leren!

Verrijk je dag! wordt verzorgd door The Enrichment Company. Wij hebben doorgaans geen banden met de organisaties of auteurs die het lesmateriaal gemaakt hebben of aanbieden op het internet. We willen simpelweg ideeën met jullie delen waar we zelf enthousiast over zijn. Voor de inhoud van de lessen van anderen zijn we niet verantwoordelijk. Het gaat ons om het idee. En als het lesidee van deze week niet past? Bijvoorbeeld omdat jouw leerling te jong is of al láng klaar is met quantummechanica? Nou, dan is er volgende week gewoon weer een nieuw idee!